Актуелно
Почетна / Uncategorized / Тортевски: „Рекет“ ќе биде процесуиран брзо и со сериозни казни

Тортевски: „Рекет“ ќе биде процесуиран брзо и со сериозни казни

Случајот „Рекет“ ако се заврши брзо, на основа на докази и постапки, има надеж за судството- рече новинарот Александар Чомовски во вечерашното гостување во „КликПлус“ на 21ТВ.

Јас во периодот додека сум бил во СЈО немало ништо од овој случај. – реплицираше адвокатот Александар Тортевски кој рече дека „Рекет“ брзо ќе биде процесиран и со сериозни казни за инволвираните.

Сигурен сум дека ќе оди брзо. Обвинителството прави грешка со мегапредмети. Кога имате 70-80 обвинети и голем број докази тешко оди. -рече Тортевски.

loading...
Тортевски: „Рекет“ ќе биде процесуиран брзо и со сериозни казни