Тошевска-Трајковска: Државното здравство не е за потценување, има кадри и капацитет

од Nikola Popovski

„Здравствената дејност на Медицинскиот факултет не е за потценување, затоа што постојат институти кои што работат и со Фондот“, вели докторката Катерина Тошевска Трајковска за емисијата „24 анализа“.

Според неа, пациентите во државното здравство си плаќаат партицијпација, но за ПЦР-тестовите и серолошките тестови, пациентите не плаќаат.

„Државата има капацитет, има стручни кадри и не е за занемарување“, вели таа.

loading...

Слични содржини