Twitter интегрира подкасти во ново редизајнираниот таб Spaces

од Vladimir Zorba
246 прегледи

Почнувајќи од четврток, 25 август, Twitter ги интегрира подкастите во ново редизајнираниот таб Spaces, овозможувајќи да се слушаат цели емисии преку одбрани плејлисти засновани на интересите на слушателите. Новиот таб ќе биде видлив за случајни групи корисници на iOS и Android, првично само на англиски јазик.

Аудио разговорите веќе се одвиваат во Spaces, бидејќи некои теми и дискусии бараат повеќе од 280 знаци, што би требало да им олесни на корисниците да го прифатат подкастот.

Овој редизајн носи персонализиран центар со аудио содржина групирани по специфични теми како што се вести, музика, спорт итн. Се разбира, изборот не застанува тука. Twitter Spaces ќе ги содржи и најпопуларните подкасти од целиот свет.

„Нашето внатрешно истражување покажува дека 45% од луѓето кои користат Twitter во САД, исто така, слушаат подкасти секој месец, така што автоматски ќе предложиме ангажирање подкасти за да им помогнеме на луѓето полесно да ги најдат и слушаат темите за кои сакаат да слушнат повеќе. На пример, ако некој редовно комуницира со содржината на Vox на Твитер, веројатно ќе види Vox подкаст во центарот Spaces“.

Поткастите понудени во овој таб ќе бидат персонализирани со кликнување на „палците нагоре“ или „палците надолу“ во зависност од тоа која содржина е повеќе или помалку интересна за корисникот.

Слични содржини