Украина: Натпревар на глуви репрезентации прекинат од кучиња, па коњ истрча на теренот

од Vladimir Zorba

Во фудбалот, не е невообичаено некој да истрча на теренот и да ја прекине играта за кратко време, честопати станува збор за личност која е целосно гола, но се случува играта да ја прекинат животните.

Сепак, она што се случи во Украина минатиот викенд веројатно никогаш не било снимено на ниту еден друг фудбалски натпревар, и тешко е да се поверува дека се случило во кој било друг спорт.

Натпреварот на репрезентациите на глуви помеѓу Украина и Италија во квалификациите за Олимписките игри за глуви беше прекинат од две кучиња и коњ. Во 41. минута две кучиња налетаа на теренот, па натпреварот беше прекинат додека кучињата не беа фатени.

Во второто полувреме натпреварот повторно беше прекинат, овој пат бидејќи коњ влета на теренот.

Обезбедувачите се обидоа да го фатат, а сето тоа многу ги забавуваше гледачите кои се собраа на стадионот во Полтава.

Слични содржини