Успешно опериран пациент со тешка дисекција на аорта на Кардиологија

од Берта Китинска

Клиниката за кардиологија извршила уште една комплексна интервенција на дисекција на аорта кај 51 годишен пациент, соопшти министерот за здравство Венко Филипче.

-Станува збор за пациент со тешка дисекција на аорта, кој бил препратен од друга болница со болка во градите и грбот. Овој тип на интервенции е доста сложен и мора да се интервенира ведаш за да се спаси животот на пациентот. Тимот кој ја изврши оваа операција го предводеше д-р Жан Зимбаков заедно со д-р Игор Спироски – интервентен кардиолог, Стефанија Хаџиевска – анестезиолог и д-р Мишел Андов – васкуларен хирург. Благодарение на целиот тим процедурата успешно е завршена, со одличен резултат. На пациентот му посакувам побрзо закрепнување, а до вработените на кардиологија: Горд сум на сите вас, напиша Филипче на Фејсбук.

Слични содржини