Усвоен извештајот за Охрид што ќе биде испратен во УНЕСКО

од Берта Китинска

На денешната седница Владата го разгледа и усвои Извештајот за состојбата со заштитата на природното и културното наследство на Охридскиот регион и напредокот во спроведувањето на препораките од Одлуката на Комитетот за светско наследство.

-Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија е задолжена да го достави Извештајот за состојбата со заштитата на природното и културното наследство на Охридскиот регион и напредокот во спроведувањето на препораките од Одлуката на Комитетот за светско наследство до Центарот за светско наследство на УНЕСКО, најдоцна до 25 февруари 2021 година, соопштија од Влада.

Слични содржини