Вечерва е финалето на Евровизија: Ова е редоследот на настапите

од Vladimir Zorba

Финалето на Евровизија е закажано за вечерва во 21:00 часот во Ливерпул. Македонија оваа година не настапува во конкуренција за најдобрата европска песна.

Иако Шведска со недели важи за фаворит, конкуренцијата секоја година е неизвесна, а можеби ќе нè очекуваат изненадувања.

Во продолжение прочитајте го распоредот на настапи на сите земји кои ќе ги слушнеме во вечерашното финале:

1. Австрија
2. Португалија
3. Швајцарија
4. Полска
5. Србија
6. Франција
7. Кипар
8. Шпанија
9. Шведска
10. Албанија
11. Италија
12. Естонија
13. Финска
14. Чешка
15. Австралија
16. Белгија
17. Ерменија
18. Молдавија
19. Украина
20. Норвешка
21. Германија
22. Литванија
23. Израел
24. Словенија
25. Хрватска
26. Велика Британија

Слични содржини