zaevce-540x405

Од опозициската партија велат дека вознемиреноста на Груевски се манифестирала со нарачките на конструкции и невистини во провладините медиуми.

-Веста објавена на Сител телевизија, за исклучување на СДСМ од Социјалистичка интернационала (СИ), наводно поради конструираниот случај Пуч, е неточна и контрадикторна конструкција на власта. Дури и самиот автор на текстот ја демантира оваа лага на крајот од текстот кадешто е наведено дека полноправното членство на СДСМ во Социјалистичката интернационала всушност престанало во 2013 година, стои понатаму во соопштението на СДСМ.

Од СДСМ велат дека тие во рамки на своето дејствување на меѓународен план се определиле за Прогресивната алијанса (ПА), во која членуваат СПД-Германија, британската Лабуристичка партија, француските социјалисти и Демократската партија од САД.