ВИДЕО: Aвтомобилист направи реконструкција на несреќата

од Берта Китинска

Бугарскиот автомобилист Димитар Илиев за Бугарската национална телевизија (БНТ) направи реконструкција на вчерашната несреќа на автобусот на „Беса транс“, во која загинаа 45 луѓе, меѓу кои и 12 деца.

Како човек кој со години се интересира за безбедноста на патиштата, автомобилскиот тркач се обиде да се стави на местото на возачот на македонскиот автобус.

„Јас алармирам уште од 2019 година дека има многу работи кои треба да се сменат.Тоа се места на кои што редовно се случуваат тешки несреќи и многу често има загинати луѓе. Проблемот е што нема волја тие нешта да се поправат“ вели тој.

Слични содржини