ВИДЕО: Огромен пожар во Париз, гори најголемиот пазар во светот

од Берта Китинска

Огромен пожар избувна на најголемиот пазар во светот, кој се наоѓа во Париз.

Чадот предизвикан од пожарот е видлив на неколку километри наоколу, пренесува Le Figaro.

Рунгис, пазар кој се наоѓа на периферијата на Париз и се протега на 234 километри, е иконично место за љубителите на храна.

Толку е голем што ви треба автомобил за да одите од една во друга сала.

Овде париските готвачи ги купуваат состојките за нивните јадења.

Слични содржини