ВМРО ДПМНЕ поднесе интерпелација за вицепремиерот за економски прашања, Никола Димитров

Опозициската партија ВМРО ДПМНЕ, денес до Собранието поднесе интерпелација, која се однесува за работата на вицепремиерот за европски прашања, Никола Димитров.

Од ВМРО ДПМНЕ ги посочуваат причините за таквиот потег:

1. Неусогласеност со Собранието. Неодговарање на поканите на замениците и неучествување во работата на Комисијата.
2. Неуспешен резултат во првите 100 дена, но и последните 3 години.
3. Пасивност на Секретаријатот за европски прашања…

Слични содржини