Во автобусот немало багаж со нафта или пиротехника, велат од „Беса транс“

од Nikola Popovski

Агенцијата „Беса транс“ негира дека се превезувале резерви со нафта или други горива, а немало ниту пиротехнички материјали. Оттаму велат дека само истрагата може да ги даде точните информации за несреќата.

„Како агенција ја известуваме јавноста, како и семејствата на трагично загинатите дека автобусите во никој случај немале никаков багаж со нафта или пиротехника. Ова се шпекулации од страна на оние кои сакаат да ја искористат оваа трагедија. Целосниот капацитет на автобусот бил 450 до 500 литри нафта, само за користење за потребите на автобусот. Уште еднаш ги замолуваме медиумите да не ги користат овие дезинформации со кои уште повеќе ги повредуваат семејствата“, велат од „Беса транс“.

Реакцијата на компанијата доаѓа откако дел од бугарските медиуми објавија, а македонските пренесоа, дека во автобусот имало туби со нафта, поради кое возилото изгорело многу брзо, а се започнало од предниот дел.

Слични содржини