Во Бразил ПАДНА СНЕГ (ВИДЕО)

од Stefanija Kuzmanovska

Во Бразил имаше значителен пад на температурите, а падна и снег.

Автомобилите, улиците и автопатите се покриени со снег и мраз, а луѓето ја искористија оваа ретка можност да се фотографираат и да си играат на снегот.

„Имам 62 години и никогаш не сум видел снег. Гледањето на убавината на природата е нешто што не може да се опише“, изјави возачот на камион Гонкалвес Маркес во градот Камбара до Сул за ТВ Глобо.

Слични содржини