Во изминатото деноноќие произведени се 16.127 MWh електрична енергија

од Radmila Tasevska

АД ЕСМ на 18.03.2023 година произведе 16.127 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 10.812 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.315 MWh.

Слични содржини