Во која фаза од врската сексот е најдобар?

од Stefanija Kuzmanovska

Нема сомнение дека дури и без студија знаеме дека почетокот на врската е највозбудливиот период.

Тогаш откриваме што ни одговара во врска со новиот партнер.

Кога врската станува посериозна, чувствувате одговорност прво да го задоволите вашиот партнер, а потоа и самите себе. Многу луѓе исто така имаат голем проблем да се „возбудат“ кога работите се познати и уходани.

Затоа, најдобриот секс е секогаш на почетокот, кога луѓето допрва се запознаваат.

Студијата потврди дека во првите 18 месеци од врската, љубовниците се најстраствени, а оргазмите се загарантирани.

Ова се објаснува со фазата на врската кога партнерите научиле што им одговара, а во исто време тие се уште се интересни едни на други.

Тоталната интимност се јавува кога ќе помине страсната фаза. Сепак, многу луѓе никогаш не достигнуваат вистинска блискост, бидејќи ги интересира само таа почетна возбуда и сексуална напнатост.

Слични содржини