Во овој хороскопски знак се родени најскржавите луѓе

од Radmila Tasevska

Некои мислат дека среќата не се купува со пари, но сигурно не се родени во Јарец, најскржавиот знак на Зодијакот опседнат со пари и материјален статус. Овие луѓе го поминуваат целиот свој живот во финансиска анксиозност. Често работат неколку работи одеднаш за да заработат што повеќе пари, па најчесто го жртвуваат слободното време, љубовта и пријателствата.

Јарците сакаат да собираат пари, но не ги трошат. Чувствуваат силно чувство на задоволство кога знаат дека парите им се безбедни во банка или под душекот. Тие не чувствуваат потреба да се лекуваат и да купат се, туку целта им е да соберат што е можно поголема залиха. Сметаат дека нивниот однос кон парите е мудар и претпазлив. Никогаш нема да ризикуваат непотребни трошоци и инвестиции.

Јарецот постојано размислува за пари и често станува предмет на потсмев поради својата скржавост. Најголемата грешка би била да побарате од него заем. Не само што категорично ќе ве одбие, туку може дури и да ве погледне зачудено и да ве обвини за дрскост. Јарецот никогаш никому не позајмува пари, колку и да е близок, бидејќи тоа е најскржавиот знак на Зодијакот.

Слични содржини