Актуелно
Почетна / Магазин / Интима / Засекогаш ќе жалите: Најпогрешните причини за стапување во брак

Засекогаш ќе жалите: Најпогрешните причини за стапување во брак

Сите правиме грешки, а целта во животот е тие грешки да не нè чинат колку сопствената среќа. Една од најголемите грешки е и стапувањето во брак кога реално ниту сте подготвени за тоа, ниту пак сакате да го направите.

Ова се најпогрешните причини за брак кои за да ја сочувате својата и среќата на другиот, треба да ги избегнете:

Така сакаат родителите

Сигурно вашите родители сакаат да ве видат како семејна личност со деца, но доколку тоа вие воопшто не го сакате, за свое добро, послушајте се себе овојпат, а не нив.

Сакате дете по секоја цена

Ова воопшто не е причина за брак. Тоа дете треба да расте во здрава и среќна средина, а ако родителите не се среќни заедно, тоа нема да се случи.

Долго сте во врска

Можете да бидете во врска со години, а да не се чувствувате подготвени за следниот чекор и во тоа нема ништо ненормално. Единствено, не потклекнувајте на притисокот на родителите и околината.

Брак од интерес

Од една страна добро би било да сте сигурни дека ќе бидете доживотно финансиски стабилни, но, која е пак убавината во тоа, ако не постои љубов и разбирање?

Сакате да си одите откај родителите

Ова е сосема погрешно. Ако веќе сакате такво нешто обидете се да се издвоите сами под кирија или да живеете со цимери.

Сите се веќе во брак

Па што? Зарем тоа е вистинска причина по секоја цена и вие да бидете во брак?

loading...