Зеленски: Украина ќе ја изгуби војната против Русија доколку Конгресот на САД не одобри помош

од Сенада Ибраимова

Украинскиот претседател Владимир Зеленски, изјави дека Украина ќе ја загуби војната против Русија доколку Конгресот на САД не одобри воена помош за Киев.

Како што пренесува Киев Индеопендент Зеленски изјавил дека е неопходно да му се даде до знаење на Конгресот дека ако не помогне, Украина ќе ја изгуби војната.

Зеленски истакна дека на Украина ќе и биде „тешко“ да „преживее“ без помош, додавајќи дека, според него, намерите на Русија да освои повеќе територии ќе се зголемат доколку биде успешна во Украина.

Слични содржини