„Зошто би им вградувал чипови на луѓето, тоа нема никаква смисла“

од Nikola Popovski

Еден од најбогатите луѓе во светот, Бил Гејтс, ги коментираше теориите на заговор во кои често е споменуван во негативен контекст.

Во разговорот на Твитер со Деви Сридар од Универзитетот во Единбург, тој ги коментираше теориите на заговор според кои тој е наводно одговорен за фактот дека чипови се вградуваат во човечките тела преку вакцинацијата против коронавирус.

„Луѓето како мене и Ентони Фаучи се предмет на многу дезинформации. Не го очекував тоа. Нема смисла една од теориите за вградување чипови во рацете на луѓето. Зошто би го направил тоа?“, прашува Гејтс.

Неговата 24-годишна ќерка Џенифер, која студира медицина, се пошегувала на сметка на теоретичарите на заговор во февруари минатата година откако била вакцинирана.

„За жал, вакцинацијата не ми ја всади генијалноста на татко ми во мојот мозок. Кога само mRNA би ја имаше таа моќ “, изјавила таа.

Бил Гејтс исто така истакна дека очекува наскоро да заврши пандемијата на коронавирус и дека овој вирус ќе се третира како сезонски грип.

 

Слични содржини