Јонуз кон Пандов: Вие сте камчето на патот кон Европа, запнале бугарите па бугарите, бидете мудри

од Vladimir Zorba

Нека влезат Бугарите, они со својата минорност нема ништо поексклузивно да добијат отколку останатите етнички заедници. Што е тука срамота? Што се попривилегирани Турците да бидат спомнати тука. Вие вмровците таласате и тоа многу.

Вака му се обрати аналитичарот Агим Јонуз на Александар Пандов од ВМРО-ДПМНЕ во вечерашната дебата на „Само вистина“.

„Запнале бугарите па бугарите, бидете мудри, пуштете ги Бугарите во Уставот“, му рече аналитичарот.

„Кај ви е приказната за Александар Македонски, папала маца, помина проектот Скопје 2014, и затоа си викате чекај сега како народот да го држиме под кумплунг. Вие сте камчето на патот кон Европа“, му рече тој на Пандов

Слични содржини