🎥 ДРАМАТИЧНИ СЦЕНИ ТОРНАДО ОД ЧЕШКА: Вртлогот носи се пред себе

од Илинка Илиоска

Силно невреме пропратено со торнадо ја погоди Чешка. Драматичните снимки кои кружат на социјалните мрежи покажуваат не толку вообичаена појава во овие делови, која предизвикала голема штета.

Чешкиот хидрометеоролошки завод потврди дека во саботата по 17 часот е забележан вител во Валтирово, кај Усти над Лабем. Силно невреме која ја зафати Чешка со себе донесе ретко виден феномен за овие простори – торнадо.

Слични содржини