🎥Епизода 16: Виктор Стојкоски

од Vladimir Zorba

Во новата епизода на „Што го врти светот?“ заедно со Виктор Стојкоски се обидуваме користејќи статистика да направиме некои предвидувања за оваа и годините што следат.

Виктор е еден од основачите на ЗМАИ, доктор на науки по економска статистика и одбран за најдобар научник за 2023та година на УКИМ.

Со него зборуваме за:
✅ Истражувањето на тема: Како преселувањето на познатите личности влијае на економиите на одредени региони?
✅ Кои податоци ги имаат државите и како тие можат да се користат?
✅ Науката како основа за развој на бизнисот
✅ Колку среќата, па и игрите на среќа можат да донесат успех на долг рок?
✅ За важноста да работиме и да се дружиме со луѓе кои имаат целосно различни способности од нашите

Слични содржини