🎥Епизода 23: Бобан Тотовски

од Vladimir Zorba

Епизода 23 е посветена на гејмингот и електронскиот спорт, а како претставник го имаме Бобан Тотовски, претседател на Македонската еСпорт Федерација и Генерален секретар на Меѓународната еСпорт Федерација.

Јована низ разговор го предизвикува на неколку теми:

✅ Порцесот на признавање на еспортот како официјален спорт
✅ Како изгледа професионална еспорт кариера
✅ Колкава публика во светот го следи електронскиот спорт

Слични содржини