🎥Епизода 28: Сергеј Димовски

од Vladimir Zorba

Во епизода 28 зборуваме за младите во културата и театарот и за нејзиниот развој со Сергеј Димовски. Станува збор за актер кој настапува на сцената на Театар Комедија.

Оваа година Сергеј беше прогласен за најуспешен млад актер и награден со Буба Мара за својата работа. На независната сцена се појавува и во импров групата НаСтап, чии настапи се секогаш полни до последно место.

Јована и Сергеј зборуваат за:
✅ Најдобрите претстави наспроти најпопуларните претстави
✅ Што е потребно за да се привлече публика?
✅ Комедијата како жанр кој е најпривлечен за публиката, но и најтежок за актерите
✅ Образованието и важноста да имаме квалитетно образование за да имаме културни млади луѓе
✅ Зошто треба да се поддржи детето кое сака да стане актер?

Слични содржини