Во Романија нема слободни кревети на интензивна нега

од Milan1

Во Романија нема слободни кревети на интензивна нега (ИЦУ) за лица со коронавирус, пренесуваат тамошните медиуми.

Се додава дека останале само неколку кревети кои се зачувани за пациенти кои имаат посебна медицинска состојба, а им е потврден и САРС-Ков-2, пренесуваат агенциите.

Во Романија, денеска во болниците низ земјата се зафатени 1.624 кревети за интензивна нега.

Исто така, на национално ниво, има уште 187 легла за пациенти на ИКТ, кои служат како резерва и понекогаш се активираат кога бројот на пациенти го надминува капацитетот.

Слични содржини