5 мали промени во домот што можат да привлечат пари: Фенг Шуи правила за финансиски просперитет

од Stefanija Kuzmanovska

Иако звучи малку чудно, со правилно поставување работи во просторот каде што живеете, според фенг шуи, наводно можете да заработите повеќе пари.

Оваа древна кинеска вештина што постои илјадници години и денес е популарна не само во далечната Кина, туку и во многу земји низ светот. Според фенг шуи, сè има своја енергија – луѓе, растенија, животни и работи. Кога овие енергии се усогласуваат, може да се случат чуда.

Според фенг шуи, парите имаат и некаков вид на енергија. Поентата е да создадете услови во вашиот дом за непречен проток на животна енергија, а со тоа, според експертите за фенг шуи, ќе обезбедите безбедност и благосостојба.

1. Поправете сè што е расипано – особено славините и кровот

Според учењето на фенг шуи, водата може да значи две работи – пари и чувства.

Затоа е важно да се поправат славините ако истекува вода и да се поправи покривот ако протекува од некаде. Поправајќи работи во вашиот дом, го поправате животот и не дозволувате парите толку лесно да ве „напуштат“.

2. Затворете го капакот на тоалетот

Бањата е „потрошувач“ на позитивна енергија. Водата од чешма оди во одвод, а со испирање на тоалетот, вие исто така трошите значителни извори на енергија.

Затоа, затворете го капакот на шолјата за да спречите да ви избега енергија.

3. Поправете ја влезната врата

Многу е важно влезната врата да е секогаш средена. Отстранете ги сите непотребни работи како ѓубре и стари чевли, бидејќи старите и непотребни работи можат да го блокираат патот на позитивна енергија за да стигне до вашиот дом.

Исто така, проверете дали sвони ѕвончето за да можете да слушнете кога sвони некоја „деловна можност“.

4. Размислете за симболи

Кога влегувате низ влезната врата, што има од левата страна на собата или ходникот?

Според древните кинески учења, овој дел од вашиот дом е многу важен за парите. Дали има работи што се уредно распоредени и ве насмевнуваат, или се во целосен хаос и мразите да гледате во таа насока?

За да ја направите енергијата и приливот на пари што е можно поголем и побезбеден, ставете слики од природата, дрвја, водопади, реки или галопирачки коњи на ѕидовите. Секоја од овие слики ја симболизира слободата и привлекува позитивна енергија во вашиот дом.

5. Научете да ги цените парите

Сега, кога ги завршивте претходните чекори, време е да се „забавувате“ со сопствениот став кон парите. Можеби имате искривена слика за пари и богати луѓе уште од детството. Бидете искрени со себе – дали сте пораснале во верување дека сите богати луѓе се суетни и дека ги добиле своите пари на погрешен начин?

Ако е така, време е да го смените тоа верување. Многу е поздраво да се гледа на парите како награда за добра работа, љубезност, интелигенција и посветеност за други.

Следниот пат кога ќе започнете да плаќате сметки, во моментот кога ќе им дадете пари на работниците во поштата, размислете како да ги дадете тие пари со благодарност.

Кога ќе ја добиете платата, бидете повторно благодарни што сте примиле паричен надоместок за трудот и работата и обидете се да не потрошите денар најмалку 24 часа.

Ако некому давате или позајмувате пари, дајте ги од срце и размислете колку сте среќни што можете да направите некого среќен или дека некому можете да му помогнете.

Оптимизмот и позитивната енергија ќе делуваат како магнет за привлекување пари.

loading...

Слични содржини