Албанските пензионери ќе добијат по 50 евра „празничен бонус“

од Vladimir Zorba

Албанските пензионери ќе добијат „празничен бонус“ во износ од по 5 илјади леки (50 евра).

Според одлуката на владата со оваа мерка ќе бидат опфатени околу 700 илјади пензионери, за што се предвидени средства во износ од 3,5 милијарди леки.

Министерот за економија Ервин Мете објави дека бонусот ќе биде исплатен во текот на месецов, што е втор по оној исплатен во месец април.

-За индексирање на пензиите во последните три години се издвоени 25 милијарди леки, кои со предвидениот буџет за следната година ќе достигнат 30 милијарди леки, напиша министерот Мете на објава на Фејсбук.

Слични содржини