Амбасадата на САД го честита Илинден

од Vladimir Zorba

Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Република Северна Македонија упати честитка на официјалниот фејсбук профил по повод
националниот празник 2 Август – Илинден.

„Од сите нас во Американската aмбасада ви ја честитаме 118-та годишнината од Илинден!“, пишува на профилот на Македонски, Албански и англиски јазик.

Слични содржини