„Беливук имал дозвола од Вучиќ да се занимава со криминал“

од Nikola Popovski

Партијата за слобода и правда (ССП) го повика претседателот на Србија, Александар Вучиќ, да одговори пред српската јавност кој е одговорен за појавата на Вељко Беливук и неговата криминална група, оценувајќи дека тие добиле државна заштита од неговото доаѓање на власт.

„Всушност (српскиот претседател) Александар Вучиќ преку вакви криминалци стави група навивачи под контрола со цел да го контролира скандирањето на стадионот и да ги искористи тие лажни навивачи како ќотек за справување со политички неистомисленици, да ги тероризира граѓаните во предизборните кампањи и напади врз новинари“, соопштиле од ССП.

ССП оценила дека овие криминални групи добиле државна заштита „со доаѓањето на Вучиќ на власт“, ​​а не од 2019 година, како што тој сега „лажно“ покажува.

На тие соработници и пријатели на Вучиќ не им било дозволено да сторат ништо без негово лично одобрение и согласност, тврди ССП.

„Оваа слика за Србија е резултат исклучиво на личната, неконтролирана влада на Вучиќ и затоа тој мора да замине“, било наведено.

loading...

Слични содржини