Бугарски пожарникари доаѓа во Пехчево

од Берта Китинска

Нов тим од девет пожарникари од Смолјан замина за Република Северна Македонија за да помогне во гаснењето на пожарите, јави дописникот на МИА од Софија.

Првите четири тима бугарски пожарникари со противпожарна опрема од градот Смолјан на Родопите заминаа за С Македнија на 4 август. Тие ги гасеа пожарите во реонот на градовите Делчево и Пехчево.

Слични содржини