Четириесет крави избегаа од кланица: „Родео“ на улиците на Лос Анџелес (ВИДЕО)

од Nikola Popovski

Крави во САД избегале низ портата на кланица, која случајно останала отворена. Тие се упатиле по улиците, а некои ги обиколиле тревниците на приватните куќи.

Локалната полиција, со помош на шерифот од Лос Анџелес, поминала неколку часа во лов на кравите.

На крајот биле пронајдени скоро сите, 39 од нив, додека една била убиена затоа што полицаец морал да ја застрела бидејќи, веројатно од страв, нападнала едно семејство.

Слични содржини