Д-р Докиќ: Младите не сакаат да се тестираат, приоритет им е да не бидат во изолација и да одат во кафулиња

од Nikola Popovski

Голем дел од граѓаните, особено младите не сакаат да се тестираат, вели пулмологот д-р Дејан Докиќ.

Тој додава дека тоа не е поради плаќањето на тестовите, туку затоа што ако се тестираат позитивни и бидат регистрирани, тие ќе бидат во изолација и нема да можат да одат во кафулиња и ресторани.

-Меѓу младите таа работа е многу присутна. Еден дел од нив приоритет им е да не бидат во изолација, укажува Докиќ за емисијата „Само вистина“.

Слични содржини