Денес Совет за безбедност кај Пендаровски

од Берта Китинска

Денеска со почеток во 12:00 часот во Кабинетот на Претседателот ќе се одржи 13-та седница на Советот за безбедност на Република Северна Македонија.

Покрај членовите на Советот за безбедност, на покана на претседателот Пендаровски на седницата ќе присуствуваат директорот на Агенцијата за национална безбедност, Виктор Димовски, директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу, директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов и директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, Беким Максути.

На седницата ќе се разговара за лицата од Авганистан прифатени на нашата територија, и за поставеноста на системот за управување со кризи.
Согласно протоколите за заштита од Ковид-19, од страна на прес службата на Кабинетот на Претседателот ќе бидат дистрибуирани инсерти и фотографии од седницата.

Медиумските екипи кои имаат интерес да снимаат инсерти од пристигнувањето, ги замолуваме да бидат во Кабинетот на Претседателот во 11:30 часот.

Слични содржини