„Девојката ми рече дека нејзиниот бивши дечко се вселува, а ме уверува дека нема ништо меѓу нив!“

од Stefanija Kuzmanovska

Британскиот колумнист „Дир Дидри“ е специјалист за решавање сложени интимни прашања. Овој пат ја контактирале мажи со многу специфичен проблем.

Девојката ми рече дека нејзиното поранешно момче се вселува во нејзиниот стан. Се забавуваме неколку месеци и се запознавме преку апликација за запознавање. Досега не можев да сфатам дали навистина ми се допаѓа. Понекогаш се допишуваме цел ден, а понекогаш не се ни слушаме. Јас имам 33 години, а таа 30. Сега таа ми ја соопшти оваа вест, за која признавам дека ме шокираше.

Таа ме уверува дека е привремено и дека нема намера да се смири со него, но дека тој тоа го предложил неколку пати. Не знам што да направам, мислам дека ме „влече за нос“?“

Дидри одговори: „Во секој случај, таа мора да ти даде силна причина зошто повторно ќе живее со своето поранешно момче. Не е природно да живее во таква заедница, а таа исто така мора да се грижи за твоите чувства. Факт е дека нема да се чувствувате безбедно во врската во такви услови. Разговарајте со неа и разрешете ги вашите сомнежи“.

Слични содржини