Димитров: Ако Европа потфрли да го потврди нашиот успех ќе испрати погрешна порака

од Берта Китинска

Вицепремиерот за европски прашања, Никола Димитров, од денешната прес-конференција во однос на решавањето на спорот со Бугарија тој напомена дека во оваа ситуација и двете земји ќе бидеме или победници или поразени.

-Со Бугарија ние сме соседи и споделувам многу и мислам дека нема заемји членки во ЕУ што имаат поголем влог токму од нашите соседи.Бугарија и Грција  се дел од успехот на европската приказна. И во таа смисла или задно ќе бидеме поразени или заедно ќе биде победници влогот е огромен ние изгубивме генерации на некој начин заклучени во чекалницата на Европа по билетаралните прашања, направивме многу изминативе години. Мислам дека ако Европа потфрли да го потенцира и потврди овој успех ќе испрати многу погрешна порака до целиот регион, изјави Димитров.

loading...

Слични содржини