До крајот на летото ќе стекнеме колективен имунитет, вели Филипче

од Берта Китинска

До крајот на месецот ќе пристигнат вакцините од кинескиот производител Синовак, рече денеска министерот за здравство Венко Филипче

-Добро започна процесот на вакцинација, но сега е забавен до крајот на летот голема бројка на граѓани ќе бидат вакцинирани.Во  овој момент се вакцинирани нешто под 300 илјади лица со пристигнувањето на новите количини вакцини ќе бидат вакцинирани  уште 300 илјади граѓани  и ќе може да се постигне процент за кој ќе можеме да кажеме дека имаме колективен имунитет, кажа Филипче.

Слични содржини