ЕК именуваше координаторка за борба против исламофобијата

од Stefanija Kuzmanovska

Европската комисија денеска ја именуваше Марион Лалис за координатор за борба против исламофобијата.

Ќе соработува со земјите-членки, европските институции, граѓанското општество и академијата за зајакнување на мерките преземени во борбата против исламофобијата.

Новиот координатор ќе биде главен контакт за организациите активни во оваа област во рамките на ЕУ.

Слични содржини