ЕПИК: На С.Македонија со десегашниот тренд на реформи поврзани со ЕУ и требаат 50 години за влез во ЕУ

од Destan Jonuzi

Според податоците на истражувањето на Институтот за европска политика на Косово на Република Северна Македонија со десегашниот тренд на реформи поврзани со е ЕУ и требат 50 години за влез во ЕУ.

Според истото истражување само на Црна Гора и треба пет години по малку од Северна Македонија за влез во ЕУ, односно 45 години.

На другите земји од Западен Балкан и треба повеќе од 50 години да се реформират за да станат членик на ЕУ.

На Србија и треба 50 години, на Албанија 60, Косово 75, а на Босна и Герцеговина дури 80 години.

Д.Ј.

Слични содржини