🎥Епизода 25: Илија Аргировски Шале

од Vladimir Zorba

Во 25-тата епизода на „Што го врти светот?“ ни гостува Шале, помалку познат како Илија Аргировски, диџеј и сопственик на повеќе успешни локали.

Почнувајќи од Бастион кој го отворија заедно со Кирил Џајковски пред 25 години и ја отпочнаа „шемата” на Ленинова до сè уште актуелните Кино Карпош, Буковски (BKW), клубот Минус 1 и некогаш омиленото место за after work забави – Барбакан.

Темите на кои зборуваме се интересни за секого, а некои од нив се:
✅ Развојот на угостителството
✅ Важноста на тимот на вработени
✅ Работењето како келнер или шанкер како почеток на успешна кариера
✅ Музиката и културата
✅ Клубовите и дискотеките некогаш и сега

Слични содржини