ЕСМ не дале понуда на тендерот на ЕВН

од Nikola Popovski

АД ЕСМ не дале понуда на тендерот на ЕВН Хоум за обезбедување на струја за малите потрошувачи и домаќинствата за 2022, кој заврши денеска, објави ТВ Сител.

Со ова дополнително се проблематизира работата со електрчната енергија, бидејќи сега согласно законот ЕВН ХОУМ ( Универзалниот снабдувач) ќе мора потребните количини да ги обезбеди од увоз на струја по рекордно високи цени.

Владата прогласи кризна состојба во времетраење од 30 дена и на ЕСМ им префрли 65 милиони евра.

Слични содржини