Етингер: Германија е во слободен пад, очајно и требаат иновации и реформи

од Vladimir Zorba

Поранешниот еврокомесар Гинтер Отингер денеска изјави дека Германија е „во слободен пад“ и дека очајно и требаат иновации и реформи.

„За мене Германија е во слободен пад, земја која пропаѓа“, рече Етингер, додавајќи дека Германија „е болен случај што треба повторно да се изгради“, пренесe Еурактив.

Тој укажа на ризикот од „губење на просперитетот“ поради недостаток на иновации и бавни реформи.

Слични содржини