Филипче: Благодарност до сите заслужни за професионалноста, одговорноста и енергијата

Министерот за здравство, Венко Филипче, вечерва на социјалните мрежи сподели фотографија за благодарност на сите здравствени работници кои секојдневно се соочуваат со коронавирусот и даваат се од себе за сите граѓани.

„Во процесот на вакцинација клучната работа ја вршат здравствените работници, сестри и студенти на Фармацевтски факултет кои секојдневно се среќаваат со безброј граѓани во А1 Арената Борис Трајковски. Тие како и многу други кои работат на пунктовите низ државата ги поминаа сите неопходни обуки за вршење на оваа задача. Благодарност до сите за одговорноста, професионалноста и енергијата која ја споделуваат со граѓаните“, се вели во фејсбук објавата на Филипче.

Слични содржини