Филипче: Значајно е намален факторот на преносливост на вирусот

од Берта Китинска

Многу од предвидувањата од почетокот на кризата не се остварија но имаше еден дел особено кој беше точно предвиден, а тоа е есенскиот пик .Значајно е намален факторот на преносливост и пациентите кои треба да се хоспитализираат. На Инфективна има 30 слободни кревети и на интерните над 100 кревети, изјави министерот за здравство Венко Филипче.

Тој напомена дека постоечките мерки даваат резултати.

-Очигледно е дека се намалува притисокот кон болниците и центрите можно е де има и мини пик и како и секогаш тој би се должел на непочитување на мерките, изјави Филипче.

Слични содржини