Актуелно
Почетна / Локално / ФОТО: Бабичка со цвеќињата од Партизанска, не потсетува дека среќата ја прават малите нешта

ФОТО: Бабичка со цвеќињата од Партизанска, не потсетува дека среќата ја прават малите нешта

Скопјанецот Димитар Ангелкоски на својот Фејсбук профил објави еден фотографија од „Партизанска“  која кмногумина потсети дека убавината е во малите нешта.

„Ја прашувам, колку ти се цвеќињава бабо? Малите 50 денари, големите 100 денари.И викам, дај ми едно големо и ѝ давам 200 денари. Не треба кусур бабо.Ама синко многу ми даваш, јас некогаш цел ден седам тука за 200 денари. Ајде сега да те сликам и ќе напишам и други да си купат цвеќе насабајле од кај тебе на Партизанска.Чекај да ја извадам маскава, убава да бидам.Среќата ја прават малите нешта“, напиша Ангелкоски.

loading...