ФРАНЦИЈА ПРВ ФАВОРИТ ЗА ОСВОЈУВАЊЕ НА ЕП: С. Македонија има најмалку шанси за трофеј! (ФОТО)

од Stefanija Kuzmanovska

АКО се верува на анализата на порталот „The Analyst“, нов европски шампион ќе биде Франција.

Според анализата на споменатиот портал, „петлите“ имаат 20,5 проценти шанси за освојување на Европското првенство.

Втор фаворит е Белгија со 15,7 проценти шанса, а најголема доверба добија поради младоста на тимот, како и перфектно одиграните квалификации.

На трето место е Шпанија со 11,3 проценти, по што следат Германија, Португалија, Италија …

Најмалку шанси и се даваат на Северна Македонија.

Слични содржини