Ги обвинуваат другите за своите проблеми: Овие хороскопски знаци сакаат да се прават жртви

од Stefanija Kuzmanovska

Во човечката природа лежи комплексен збир на емоции и однесувања, а еден од интригантните аспекти е тенденцијата на некои луѓе да глумат жртва. Ова однесување може да биде последица на различни внатрешни и надворешни фактори и често се манифестира преку постојано преувеличување на сопствените проблеми, чувство на неправда и тенденција вината за личните неуспеси да се префрла на други.

Ова однесување не е секогаш свесно и може да биде форма на одбранбен механизам или начин за привлекување внимание и емпатија. Во овие хороскопски знаци се раѓаат луѓето кои се поставуваат како жртви.

Рак
Раковите се познати по својата емотивност и чувствителност. Тие често може да се чувствуваат погрешно разбрани или отфрлени и затоа се поставуваат во улогата на жртва. Нивната емоционална длабочина и склоност кон интроспекција може да ги наведат да ги преувеличуваат своите лични страдања и проблеми.

Риби
Рибите имаат природна емпатија кон другите, но имаат тенденција и да се самосожалуваат. Тие се чувствуваат обземени од светот околу нив, поради што се гледаат себеси како жртви на околностите кои ги опкружуваат. Нивната имагинација и тенденција да избегнуваат соочување со реалноста дополнително ја зајакнуваат оваа тенденција.

Вага
Вагите се стремат кон хармонија и избегнуваат конфликти, што понекогаш може да ги доведе во позиција да се чувствуваат како жртви, особено во меѓучовечките односи. Нивната желба да го задржат мирот може да резултира со потиснување на нивните потреби, правејќи ги да се чувствуваат како светот да е неправеден кон нив.

Слични содржини