Говедско во кремаст фета сос

од desk2
124 прегледи

Уживајте во неделата со превкусен ручек.

Состојки:

4 говедски стека,

4 лажици путер,

сол, црн пипер,

8 лажици путер,

2 сечкани кромиди,

500 мл неутрална хопла,

160 грама фета сирење здробено на трошки.

Подготовка

Зачинете ги стековите од двете страни со сол и црн пипер. Намачкајте ја тавата со 2 лажици путер и печете ги стековите додека да станат средно готови.

Пржете го кромидот на 8 лажици путер на висока температура. Намалете ја температурата и прелијте го кромидот со хоплата. Динстајте 5 минути или додека сосот да се намали за половина. Додајте го фета сирењето и мешајте додека да се стопи. Послужете ги стековите прелеани со сосот.