Граѓаните кои ќе сакаат да се вакцинираат ќе можат електронски да си закажат термин

од Берта Китинска

Секој граѓанин може да се пријави за вакцинација.Податокот кој ќе се внесе во електронската пријава автоматски ќе дојде кај матичниот лекар.Воедно  граѓаните  ќе имаат можност и за откажување на прегледот и повторно закажување.

-Матичните лекари ќе закажуваат вакцинирање против ковид-19 преку Мој термин, а идната недела ќе биде објавена веб-страница на која граѓаните ќе може електронски да се пријавуваат со цел да им се олесни на матичните лекари, рече д-р Жаклина Чагоровска .

Слични содржини