Хајредини: Во „Европскиот фронт“ од 18 пратеници ДУИ учествува само со 8!

од Vladimir Zorba

Поранешниот министер за финансии, и жесток критичар на ДУИ, Џевдет Хајредини на својот фејсбук профил сподели интересен факт за изминативе избори а поврзано со партијата на Али Ахмети.

„Во рамките на “европскиот фронт”, ДУИ, од вкупно 18, учествува со само 8 пратеници“, пишува Хајредини.

Според анализата на професорот, ако ги исклучиме пратениците од партиите на Турците, Ромите и Бошњаците, Европскиот фронт би бил со помалку пратеници од „Вреди“.

Слични содржини