Хари и Меган потврдија дека закупиле имиња на домени пред кралицата да го одобри името на нивната ќерка

од Stefanija Kuzmanovska

Меган Маркл и принцот Хари купиле веб-страница во име на „Лили Дајан“ скоро една недела пред раѓањето на нивната ќерка и „Лилибет Дајана“ на денот на раѓањето, што е пред кралицата да им дозволи да го користат нејзиниот прекар.

Четири дена пред Лили да се роди во Калифорнија, доменот LiliDiana.com беше регистриран на 31 мај, а LilibetDiana.com на денот на нејзиното раѓање на 4 јуни.

Јавната објава за пристигнувањето на Лилибет Дајана пристигна два дена подоцна. Принцот Хари инсистира на тоа дека разговарал со неговата баба за името пред објавувањето, но не кажа точно кога. На прашањето за времето кога разговарал со кралицата за тоа, тој рече дека неговата баба е првиот член на неговото семејство што го повикал.

„Како што е вообичаено за јавните личности, за да се заштитат од експлоатацијата на имињата што треба да бидат избрани и објавени, купени се значителен број домени за кои се сметаше дека имаат некаков потенцијал“, изјави за The Telegraph портпаролот на војводата од Сасекс.

Оваа изјава сугерира дека во случај кралицата да не дозволела употреба на нејзиниот прекар Лилибет, принцот Хари и Меган ќе посегнеле кон некое друго име од „значајниот“ број на домени што ги купиле пред раѓањето.

Слични содржини